Енергиини стъклопакети

Едно прозрачно флоатно стъкло 4 мм, едно ниско емисионно стъкло К 4 мм, дистанционер 16 мм, аргон Топлоизолация – kСП – 1.5 W/m2.K
Шумоизолация – Rw, p – 33 dB
Проникване на дневна светлина – 82%

Нискоемисийното 4 S - стъкло с меко покритие е безцветно флоатно стъкло, върху едната страна на което е нанесен тънък слой от метални частици. Благодарение на този слой стъклопакетът пропуска късовълновото лъчение (слънчева светлина) и отразява дълговълновата радиация (топлина) обратно в помещението. По този начин се блокират топлинните загуби, намаляват се сметките за отопление и вложените средства за поставяне на качествена дограма с качествено остъкляване се възстановяват бързо. Нискоемисийният слой се поставя на трета позиция в стъклопакета, т.е. вътрешно за помещението стъкло, като покритието е насочено навън. Тази конфигурация действа като ефективна преграда за енергията, излъчвана от вътрешните отоплителни източници. Термоизолацията на стъклопакетите с нискоемисийно стъкло с меко покритие спрямо тази на нормалния стъклопакет се покачва с почти 50%, а топлинните загуби се намаляват с около 30 %, което свежда до минимум появата на конденз. Стъклопакет, изработен с едно безцветно стъкло и едно нискоемисийно стъкло с меко покритие е подходящ единствено за северно (североизточно, северозападно) изложение, тъй като не само задържа топлината в помещението и не позволява нейната загуба, но и спечелва енергия чрез слънчевите лъчи, т.е. допринася за осезаемото увеличаване на температурата по повърхността на външното стъкло.

Коеф. на топлоизолация UF>1,5W/m2k
Звукоизолация до 30db
Преминаване на светлината 70%
Соларен фактор - 40% /показател за цялото количество слънчева енергия преминаващо през стъклото/

Новото поколение стъклопакети представляват най-напредналите топлоизолационни решения за подобряване на енергийната ефективност и оптималното използване на слънчевата енергия. Функцията им е ВСЕСЕЗОННА– през ЗИМАТА намалява загубата на топлина генерирана в помещението, а през ЛЯТОТО намалява топлинната енергия на слънцето проникващо в дома Ви.

Предимства:

Топлинна изолация: намалява топлинните загуби по-ефикасно от традиционните ниско-емисийни стъкла;
Соларна защита: отразява до 57% от слънчевата топлина при странично приложение и около 71% (в комбинация с друго стъкло), използвани за покрив;
Енергийна ефективност: намалява разходите за отопление и охлаждане и пази околната среда;
Визуален комфорт: максимално добра светлопропускливост и максимално редуциране на ярките отблясъци;
Неутрален вид: добър външен вид, съответстващ на останалото остъкляване.

ПРОЛЕТ

С SGG PLANITHERM 4S капризите на времето не са от значение. През този период на годината, стъклопакетът със SGG PLANITHERM 4S позволява повишен комфорт - термоизолацията осигурява идеална температура независимо от капризите на времето.

ЛЯТО

Благодарение на функцията "соларен контрол" SGG PLANITHERM 4S отразява два пъти повече слънчева енергия в сравнение с един нормален стъклопакет и не се нуждае от допълнителна слънчева защита. Идеална температура - комфортът и прохладата са осигурени дори и в най-горещите дни. Намалява разходите за климатизация - ограничавайки количеството слънчева енергия проникваща в помещенията, намалява нуждата от климатична инсталация. Защитава мебелите - намалява количеството UV лъчи запазвайки предметите в помещението като нови за по-дълъг период от време.

ЕСЕН

Със SGG PLANITHERM 4S преминаването към хладилния сезон е неусетно.Благодарение на характеристиките на SGG PLANITHERM 4S, ефектът от понижението на температурата е значително намален. Намаляване на разходите - позволява намаляването на ранните разходи свързани с отоплението на помещенията.

ЗИМА

Стъклопакетът със стъкло SGG PLANITHERM 4S предлага 3 пъти по-висока термоизолация в сравнение с обикновените стъклопакети. Топлина и удобство - намалява се загубата на топлина и се намалява студената зона в близост до прозорците. Значителни икономии - по-ефикасна термоизолация означава намален разход на енергия.

ОПИСАНИЕ SGG PLANITHERM 4S

SGG PLANITHERM 4S е изработен чрез полагането на много фин прозрачен слой материали от метален произход върху прозрачно стъкло. Това покритие е с ниска проводимост и с двойно свойство: отразява високочестотната инфрачервена радиация, характерна за топлинната енергия и същевременно отразява голяма част от слънчевата енергия. Производството на стъкло SGG PLANITHERM 4S се осъществява във вакумни камери. Металният слой се полага едностранно чрез катодно бомбардиране.

ИКОНОМИЯ

SGG PLANITHERM 4S ви помага да пестите енергия и през лятото и през зимата. През лятото разходите за охлаждане намаляват с най-малко 40%, а през зимата разходите за отопление намаляват наполовина, в сравнение с обикновен стъклопакет.