Стъклени витрини

Стъклените витрини са модерният избор за остъкляване на магазини, офиси, обществени сгради и помещения, където външният вид трябва да бъде изключително елегантен и приветстващ.

За изработка на стъклени витрини се използват няколко вида стъкло. Флоатното стъкло е най-разпространеното плоско стъкло. Технологията позволява завършеният продукт да има почти идеално успоредни повърхности. То се произвежда в стандартни дебелини от 2мм до 20 мм. Най-използваната дебелина на стъкло при изработката на стъклени витрини е 10мм.

Рамката на стъклените витрини се изработва от алуминиева каса, която може да бъде в произволен цвят, включително имитации "дърво" с полимерно прахово покритие. Стъклата могат да бъдат в пет основни цвята - прозрачно, зелено, синьо, сиво, кафяво. Върху стъклото с техника за матиране могат да се нарисуват произволни орнаменти и мотиви.

компактна система с възможност за монтаж на неподвижни и подвижни плъзгащи крила, носени от горна релса без подов профил

Полезна информация

При определени приложения флоатното стъкло е опасно, тъй като се чупи на големи назъбени парчета, които могат да предизвикат сериозни наранявания. С развитието на съвременните технологии обаче, тези негативи започват да се преодоляват чрез допълнителна топлинна обработка и/или нанасяне на повърхностен слой върху стъклото на различни метали и метални окиси, които постигат желаните от крайния потребител характеристики. Закалените и триплексовите стъкла се отнасят към категорията на безопасните стъкла. Технологията на изработка обуславя високата степен на стабилност и трудна чупливост на тези видове стъкла. Закаленото стъкло при чупене се разпада на много малки частици, което намалява до минимум възможността от поражения. Произвежда се с дебелини от 8 до 20 мм. Триплексното стъкло се произвежда чрез свързване на два или повече слоя обикновено флоатно стъкло с пластмасов вътрешен слой, обикновено от поливинил бутил (PVB). PVB се поставя между стъклата, които след това се подлагат на термична обработка /~ 70°C/ и преминават през валцоване, за да се извадят остатъците от въздух и да се създаде първоначална връзка. Стандартно използваната дебелина за стъклени витрини е 10,4 мм триплекс от две стъкла по 5 мм и междинен слой 0,38 мм. Междинният слой задържа двата пласта стъкло, свързани дори след счупването им. Високата му якост предотвратява начупването на стъклото на парчета и то не се разпада. Повечето слоеве и по-дебелото стъкло допълнително увеличават здравината.

Предлагаме Ви серия аксесоари за изграждане на композиции от закалено стъкло с дебелина 10мм. Разнообразието от различи по тип и предназначение фитинги дава възможност за многообразни варианти на комбинации от стъклени врати и стъклени витрини.

Аксесоарите са с повърхностно покритие - полирана неръждаема стомана . Системата позволява бърз и лесен монтаж и е съобразена със стандартните изрези за стъклени врати и витрини

Изисквания:
Максимално тегло на стъкленото крило на вратата - 80 кг.
Максимална ширина на стъкленото крило на вратата - 1100мм
Материали: капаци на обкова - неръждаема стомана;
основно тяло - алуминий
Съобразени за монтаж за стъклени врати и витрини с дебелина на стъклото 10мм