Алуминиева дограма с непрекъснат термичен-мост

Профилите от тази система са предназначени и отговарят на всички изисквания на крайния потребител. Именно поради тази причина профилите от серията сa един предпочитан избор за клиентите, тъй като са с изчистен и стилен дизайн и същевременно с това са и ценово достъпни за всеки потребител.

Отговаря на всички европейски стандарти и норми за качество.Тъй като каналите на профилите са проектирани така, че да отговарят на всички стандарти, това е и причината на тази система да могат да се прилагат много различни видове панти, сглобки и различни видове аксесоари.

Предлага поставяне на единично стъкло с размери от 4 до 10 мм, както и стъклопакет с размер 24 мм.

Материалът използван за изработката на Ал. профилите от тази система отговаря на DIN 1725 T1 и е AIMgSiO0,5 F22.

Профилите са достъпни за всеки, с изчистен дизайн и са подходящи за всякакъв тип сгради и вътрешни помещения. Предлагат чудесен баланс между красиво и практично!

Цветова гама

Фирма „Уиндоупласт” предлага алуминиевите си профили в пълната гама на RAL, стандарта избор на цвят по RAL


Какво означава „прекъснат термичен-мост" и „непрекъснат термичен-мост"?

Основно алуминиевият профил се дели на две групи:
• без прекъснат термичен-мост (нарича се още "студен профил") - изработен изцяло от чист алуминий, неговата конструкция е изключително лека, като придава на пространството максимално изчистен вид. Алуминиевият профил без прекъснат термичен-мост се използва за направата на търговски и промишлени сгради, административни и жилищни сгради, като вътрешни прегради, покривни конструкции и др.
• с прекъснат термичен-мост - Разликата със "студения профил" е в поставянето на специална ПВЦ вложка в алуминиевия профил. По този начин не се позволява топлопреминаването между алуминия вън и вътре. Този вид алуминиев профил е подходящ най-вече в помещения с чести смени на температурата и влагата, тъй като предпазва от конденз .


Обков за алуминиева дограма

Решението каква да е отваряемостта зависи от това къде ще се монтира дограмата. Стандартният прозорец има две или три гумени уплътнения, които са предпоставка за добра топлоизолация. При плъзгащите системи уплътняването става с четки, за това те се препоръчват за преградни, вътрешни помещения или тераси.

Стандартно плъзгане - може да бъде изпълнено от едно, две или повече крила с максимално тегло до 200 кг. Подходящо е за вътрешни прегради и за остъкление на неотопляеми се помещения. Отваряемата му част при едно крило е максимум 50% от площта на витрината.