Алуминиева дограма с прекъснат термичен-мост

С първостепенна грижа за икономията на енергия, E45 има за цел да удовлетвори голяма част от функционални и естетически изисквания. Благодарение на широката гама от профили, системата предлага разнообразни дизайнерски варианти, от класически, тесни и прави линии до заоблени контури и възможност за изграждане на различни сложни типологии, като паралелно плъзгащи се, хармоники и решения тип „скрито" крило, придавайки еднакъв външен вид при съчетание на отварящи се и фиксирани рамки.

Системата Ε45 предлага:
• висока топлоизолация, дължаща се на ниските Uf стойности
• изключителни за своята категория (60 мм ширина) водонепропускливост и звукоизолационни характеристики
• прави и заоблени профили
• перфектно съотношение качество/цена
• максимална сигурност: възможност за използване на множество периметрови брави
• възможност за прахово боядисване в произволен RAL цвят, дървесни имитации, елоксация и др.

ТИПОЛОГИИ:
• еднокрили и двукрили, отварящи се навътре и навън врати
• еднокрили и двукрили, наклонени и въртящи се прозорци
• еднокрили и двукрили, наклонени и въртящи се балконски врати
• врати и прозорци в съчетание с фиксирани рамки
• композиционни ъглови конструкции
• балконски врати тип „Фолксваген"
• хармоники
• витрини

Цветова гама

Фирма „Уиндоупласт” предлага алуминиевите си профили в пълната гама на RAL, стандарта избор на цвят по RAL


Какво означава „прекъснат термичен-мост" и „непрекъснат термичен-мост"?

Основно алуминиевият профил се дели на две групи:
• без прекъснат термичен-мост (нарича се още "студен профил") - изработен изцяло от чист алуминий, неговата конструкция е изключително лека, като придава на пространството максимално изчистен вид. Алуминиевият профил без прекъснат термичен-мост се използва за направата на търговски и промишлени сгради, административни и жилищни сгради, като вътрешни прегради, покривни конструкции и др.
• с прекъснат термичен-мост - Разликата със "студения профил" е в поставянето на специална ПВЦ вложка в алуминиевия профил. По този начин не се позволява топлопреминаването между алуминия вън и вътре. Този вид алуминиев профил е подходящ най-вече в помещения с чести смени на температурата и влагата, тъй като предпазва от конденз .


Алуминиевата система на фирма „Алтест" - „530 ЕСКИМОС"

Алуминиевата система на фирма „Алтест" - „530 ЕСКИМОС" се различава от системата „ПОНИ" по това, че е с прекъснат  термичен-мост чрез полиамид, който е 24 мм при профил каса и 20-22 мм при профил крило. Функцията на полиамидния профил е да разделя профила на две части за да прекъсва топлопреминаването, като по този начин осигурява по-добра топлоизолация.   Системата изцяло отговаря на всички европейски стандарти.

Другото предимство на тази система е, че е така конструирана, че да могат да се прилагат всички видове отваряния - както едноосово, така и двуосово при изработените врати и прозорци. Изчистеният дизайн на профилите позволява употребата на голямо разнообразие на сглобки, панти и други аксесоари.

Освен това системата е изработена и с 3 уплътнения - централно, външно и вътрешно, като централният уплътнител е специално конструиран за „530 ЕСКИМОС". Профилите от тази система позволяват поставянето на стъклопакет от 20 до 29 мм в зависимост от желанието на клиента.

Според стандарта DIN 1725 T1 алуминият, използван за изработката на профилите от системата „530 ЕСКИМОС", е AIMgSiO0,5 F22 и отговаря на всички стандарти и норми за качество.


Обков за алуминиева дограма

Решението каква да е отваряемостта зависи от това къде ще се монтира дограмата. Стандартният прозорец има две или три гумени уплътнения, които са предпоставка за добра топлоизолация. При плъзгащите системи уплътняването става с четки, за това те се препоръчват за преградни, вътрешни помещения или тераси.

Стандартно плъзгане - може да бъде изпълнено от едно, две или повече крила с максимално тегло до 200 кг. Подходящо е за вътрешни прегради и за остъкление на неотопляеми се помещения. Отваряемата му част при едно крило е максимум 50% от площта на витрината.