PVC дограма REINER със Системата LINEA OPTIMA

Системата LINEA OPTIMA на REINER Plast е подходяща за така наречените ПАСИВНИ КЪЩИ!

Иновативната конструкция от седем-камерна каса с монтажна дълбочина от 82mm и осем-камерното крило с ширина от 93мм предлагат отлична топло-изолация и оптимална енергийна ефективност. Коефициента на  топло-преминаване на системата е изключително добър – Uf= 1.0 W/m2K. В комбинация с подходящ стъклопакет, той стига до Uw= 0.75 W/m2K. За сравнение – една стандарта 70мм система с подходящ стъклопакет, достига коефициент на топло-преминаване  до Uw= 1.25 W/m2K.

Стъклопакет

Системата позволява използване на стъклопакет с дебелина до 52мм, което допринася за отлични шумо и топлоизолационни свойства .

Уплътнение

Средното уплътнение на касата увеличава топлоизолацията, допълнително намалява шума, преминаващ през прозореца и осигурява надеждна защита, дори и в екстремни метеорологичните условия с проливен дъжд и буря.

Сигурност

Тази система, в комбинация с ПРОТИВОВЗЛОМЕН ОБКОВ, позволява достигането на най – високо ниво на сигурност, което гарантира вашето спокойствие по отношение на кражба с взлом.

Цветова гама


Аксесоари

Ние предлагаме и всички допълнителни екстри, които са неделима част от комфорта ни и не бива да се пренебрегват.

Подпрозоречни дъски

Добре е подпрозоръчните вътрешни первази, да бъдат поръчани заедно с дограмата, за оптимално съчетаване с прозореца. Разнообразие от цветове и размери от 150 мм до 300 мм, отлично съчетани с Вашия прозорец. Произвеждат се със специално покритие, което е със защита против химични препарати, както и при леки наранявания и температурни влияния. Почистват се лесно и не се нуждаят от специална поддръжка.

Алуминиеви козирки

Най-често се прилагат в долната хоризонтална част на прозореца против навлизане на вода между стената и профила на касата. Задължително е уплътняването със силикон между профила и козирката. Ширините, които предлагаме, най-често са: 11см, 17см, 21см и 25см. Представляват специален Z профил с дебелина 3мм и са в стандартен бял цвят. Когато прозорците са в дървесен декор, козирките се избират по RAL в подходящият цвят.

Дръжки

Дръжките с марка Hoppe са доказали качеството си, благодарение на показатели като дълъг живот, екологична съвместимост и здравна безопасност. Те са произведени от висококачествени устойчиви на корозия сплави.


Обков за PVC дограма

Обковът представлява набор от детайли и механизми, осигуряващ закрепването и начина на отваряне на подвижните части от дограмата. Надеждността на прозоречните конструкции зависи пряко от всяко винтче и закрепване. Ето защо изискванията за механичната износоустойчивост са много високи. Поради тази причина "Уиндоупласт” използва само продукти на водещите в областта фирми една от който е SIEGENIA. Качественият обков е този, който поддържа безпроблемното функциониране на вратите и прозорците и осигурява дълъг живот на експлоатация. От него зависи дали ще ви духа през зимата, ще отваряте ли безпроблемно дограмата или в определен момент тя ще провисне.

„Уиндоупласт” използва за производството на PVC дограма един от най- висококачествения обков за врати и прозорци Siegenia. Немската фирма е основана през 1914 г. и оттогава е специализирана в производството на обков за прозорци и врати. Вече близо столетие Siegenia се развива и доказва, че е най-добрият обков за производство на прозорци и врати. Продуктовата гама е съобразена с новите високотехнологични изисквания и стандарти, както и с архитектурните възможности при производството на PVC дограма. Основните предимства на Siegenia са:
·         специалните панти не позволяват триенето на метал с метал и в същото време могат да понесат тежест до 130 кг.;
·         разположението на крепежните елементи в PVC и алуминиевите профили достигат до усилващия профил (армировката), което гарантира още по-голяма недеждност;
·         специалният механизъм на "ножиците" позволява на прозорците и балконските врати да се отварят по хоризонталната и вертикалната ос, както и комбинация по двете оси;
·         повърхността на обкова е покрит с двуслойна антикорозионна обработка;
·         възможност за различни степени на сигурност.

Отваряне тип "Хармоника"

   Обковът Siegenia е на българския пазар от 1994 г. Оттогава неизменно е най-желаният обков както за производство, така и за експлоатацията на врати и прозорци. Освен основните типове отваряния (погледни секция "Начини за отваряне на PVC прозорци и врати") по хоризонталната ос и вертикалната ос, както и комбинация от двете, Siegenia предлага още типове отваряния, като:

Тип "Хармоника" - със сгъващи крила. Позволява изпълнението на врати с голяма преходна площ при отворено положение с лесно и безпроблемно придвижване на крилата. Количките за придвижване могат да се монтират както от долната, така и в горната страна, в зависимост от предпочитанията на клиента. Този тип отваряне е подходящо при прозорци и врати на мансарди, веранди към градини и за всякакви преходни прегради в помещенията.


Системи тип "Фолксваген"


• Системи тип "Фолксваген" - изключително удобни и практични начини за отваряне на прозорци и врати, когато е необходимо да се пести място. Комфортни и естетични. Осигуряват превъзходна изолация. Крилата могат да са с много големи размери

Системи тип "Плъзгане с повдигане"

• Системи тип "Плъзгане с повдигане" - изключително удобни и практични начини за отваряне на прозорци и врати, когато е необходимо да се пести място. Комфортни и естетични. Осигуряват превъзходна изолация. Крилата могат да са с много големи размери

Противовзломни системи

• Противовзломни системи: базовата система осигурява по-голяма защита срещу взлом, като се обезопасява ъгъла под дръжката. Възможно е да се монтират допълнително секюрити насрещници на прозорците за осигуряване на по-големи степени на защита срещу взлом WK1( защита срещу опити за взлом с физическа сила или използването на лостови механизми) и WK2( защита срещу опит за взлом с инструменти като отвертки, клещи и др.)