PVC дограма classic

• Четири камерната система с дебелина 60 мм гарантира висока топлинна и звукова изолация.
• Възможност за поставяне на 24 мм и 30 мм стъклопакет, съобразен с последните тенденции в тази област.
• Заоблените форми създават нови художествени решения.
• Уплътненията са с ефективна геометрия изработени от изключително издръжлив на атмосферни влияния мaтериал E.P.D.M.
• Стъклодържателят дава възможност за лесно и рационално остъкляване.
• Фиксирането на стъклопакета се извършва чрез специални подложки, които следват контурите на профила.
• Клиновидната подложка дава възможност за допълнително регулиране на стъклопакета.
• Здравината на стените дава сигурност и стабилност на закрепването на обкова.
• Стоманени усилващи профили по високите критерии за здравина на PROFILINK.
• Висока сигурност благодарение на централно разположен 13 мм. евро-канал за обкова.

Полезна информация за PVC догрaма

PVC дограмата е най-разпространената дограма, поради най-оптималното съотношение цена/качество. Материалът, от който е изработена, е полимер (поливинилхлорид), като често се добавят различни добавки за повишаване на качествата. Поддръжката на PVC дограмата е практически нулева и е необходимо само измиване и забърсване. Не на последно място е важно да се спомене, че тази дограма рядко кондензира. Безспорни предимства на PVC дограмата са:

Икономичност

Голяма част от топлината в помещенията се губи от недобре изолирани прозорци. Професионалното поставяне на качествена PVC дограма гарантира до 2 пъти намаляване на разходите за отопление.

Топлоизолация

Степента на топлоизолация зависи от вида на стъклото, неговата дебелина и разстоянието между стъклата. Затова добра топлоизолация може да постигнете при употребата на PVC профили с устойчивост на чести температурно-влажни колебания с диапазон от - 50 до + 50 градуса; при употреба на минимум 3 въздушни камери в конструкцията на профила и минимум 3 мм дебелина на външните стени на PVC профила. Необходимо е общата дебелина на профила на рамките и крилата да бъде минимум 60 мм, а дебелината на стъклопакета не по-малко от 24 мм.

Шумоизолация

PVC дограма с профилни системи с 3, 4 и 5 въздушни камери осигурява добра звукоизолация на прозоречните системи. Качественият стъклопакет, професионалният монтаж и надеждният обков на PVC дограмата са достатъчни условия за постигане на добра шумоизолация.

Лесно почистване

Почистването се извършва с гъби и тъкани с меки влакна и специални съставки, които лесно отстраняват замърсяванията от PVC повърхностите. Може да използвате обикновен сапунен разтвор, но не и миещите средства с абразивни частници. Преди закупуване прочетете внимателно инструкциите и състава на почистващото средството. В никакъв случай не третирайте профилите от PVC с бензин, ацетон или други разграждащи боята химикали.

Съвременен дизайн

PVC профилите предоставят съвременен дизайн и позволяват различни конфигурации в дизайна на интериора. Този вид профили предлагат богата цветова гама.

Цветова гама


Аксесоари

Ние предлагаме и всички допълнителни екстри, които са неделима част от комфорта ни и не бива да се пренебрегват.

Подпрозоречни дъски

Добре е подпрозоръчните вътрешни первази, да бъдат поръчани заедно с дограмата, за оптимално съчетаване с прозореца. Разнообразие от цветове и размери от 150 мм до 300 мм, отлично съчетани с Вашия прозорец. Произвеждат се със специално покритие, което е със защита против химични препарати, както и при леки наранявания и температурни влияния. Почистват се лесно и не се нуждаят от специална поддръжка.

Алуминиеви козирки

Най-често се прилагат в долната хоризонтална част на прозореца против навлизане на вода между стената и профила на касата. Задължително е уплътняването със силикон между профила и козирката. Ширините, които предлагаме, най-често са: 11см, 17см, 21см и 25см. Представляват специален Z профил с дебелина 3мм и са в стандартен бял цвят. Когато прозорците са в дървесен декор, козирките се избират по RAL в подходящият цвят.

Дръжки

Дръжките с марка Hoppe са доказали качеството си, благодарение на показатели като дълъг живот, екологична съвместимост и здравна безопасност. Те са произведени от висококачествени устойчиви на корозия сплави.


Обков за PVC дограма

Обковът представлява набор от детайли и механизми, осигуряващ закрепването и начина на отваряне на подвижните части от дограмата. Надеждността на прозоречните конструкции зависи пряко от всяко винтче и закрепване. Ето защо изискванията за механичната износоустойчивост са много високи. Поради тази причина "Уиндоупласт” използва само продукти на водещите в областта фирми една от който е SIEGENIA. Качественият обков е този, който поддържа безпроблемното функциониране на вратите и прозорците и осигурява дълъг живот на експлоатация. От него зависи дали ще ви духа през зимата, ще отваряте ли безпроблемно дограмата или в определен момент тя ще провисне.

„Уиндоупласт” използва за производството на PVC дограма един от най- висококачествения обков за врати и прозорци Siegenia. Немската фирма е основана през 1914 г. и оттогава е специализирана в производството на обков за прозорци и врати. Вече близо столетие Siegenia се развива и доказва, че е най-добрият обков за производство на прозорци и врати. Продуктовата гама е съобразена с новите високотехнологични изисквания и стандарти, както и с архитектурните възможности при производството на PVC дограма. Основните предимства на Siegenia са:
·         специалните панти не позволяват триенето на метал с метал и в същото време могат да понесат тежест до 130 кг.;
·         разположението на крепежните елементи в PVC и алуминиевите профили достигат до усилващия профил (армировката), което гарантира още по-голяма недеждност;
·         специалният механизъм на "ножиците" позволява на прозорците и балконските врати да се отварят по хоризонталната и вертикалната ос, както и комбинация по двете оси;
·         повърхността на обкова е покрит с двуслойна антикорозионна обработка;
·         възможност за различни степени на сигурност.

Отваряне тип "Хармоника"

   Обковът Siegenia е на българския пазар от 1994 г. Оттогава неизменно е най-желаният обков както за производство, така и за експлоатацията на врати и прозорци. Освен основните типове отваряния (погледни секция "Начини за отваряне на PVC прозорци и врати") по хоризонталната ос и вертикалната ос, както и комбинация от двете, Siegenia предлага още типове отваряния, като:

Тип "Хармоника" - със сгъващи крила. Позволява изпълнението на врати с голяма преходна площ при отворено положение с лесно и безпроблемно придвижване на крилата. Количките за придвижване могат да се монтират както от долната, така и в горната страна, в зависимост от предпочитанията на клиента. Този тип отваряне е подходящо при прозорци и врати на мансарди, веранди към градини и за всякакви преходни прегради в помещенията.


Системи тип "Фолксваген"


• Системи тип "Фолксваген" - изключително удобни и практични начини за отваряне на прозорци и врати, когато е необходимо да се пести място. Комфортни и естетични. Осигуряват превъзходна изолация. Крилата могат да са с много големи размери

Системи тип "Плъзгане с повдигане"

• Системи тип "Плъзгане с повдигане" - изключително удобни и практични начини за отваряне на прозорци и врати, когато е необходимо да се пести място. Комфортни и естетични. Осигуряват превъзходна изолация. Крилата могат да са с много големи размери

Противовзломни системи

• Противовзломни системи: базовата система осигурява по-голяма защита срещу взлом, като се обезопасява ъгъла под дръжката. Възможно е да се монтират допълнително секюрити насрещници на прозорците за осигуряване на по-големи степени на защита срещу взлом WK1( защита срещу опити за взлом с физическа сила или използването на лостови механизми) и WK2( защита срещу опит за взлом с инструменти като отвертки, клещи и др.)